Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, je škoda i těch našich statečných vojáků a peněz z našeho tehdy poměrně bohatého království. Protože naše království dávalo 60% z celé monarchie na tyto války. A jedině naši vojáci - Češi, Němci, Židé... uměli bojovat.

K nelibosti mnohých obdivovatelů monarchie opět napíšu - Češi zastavili Turky a dali říši průmysl. Rakousko a Slovinsko krásné hory. Uherská část monarchie guláš, čabajku, ovčí sýr a státní terorismus. To není mnoho....

A vojáci ? - Albrecht z Valdštejna a Radecký, Češi. Evžen Savojský - Francouz. Generál Laudon - z Kuronska, tedy Lotyšsko. Vidlák Maďar Benedek - ostuda u Králového Hradce - na úrovni bažanta v přijímači ČSLA. Rakušák Conrad - masový vrah zodpovědný za Velkou válku. Habsburkové nám musí líbat nohy za to, že monarchie vydržela do roku 1918. Ostatní byli v této monarchii jen na škodu. Ani Slovensko - zaostávající nějakých 200 let, jsme v roce 1918 neměli brát do party.

Dali nám Tisa, Husáka, Bilaka..... Jen neustálé zrady.

0 0
možnosti

Ano , národ , který nezná své dějiny nebo se z nich nepoučil je odsouzen si je prožít znovu. Jak příznačné

0 0
možnosti

J91a63n 69R26á26ž

5. 3. 2020 20:29

Zřejmě neberete v úvahu, že Turecko je naším spojencem v NATO, jehož prvořadým cílem je podporovat mírové a přátelské vztahy mezi jeho členy

"NATO je praktickým vyjádřením účinného kolektivního úsilí jeho členů při sledování společných zájmů založených na hodnotách demokracie, lidských práv a právního státu". (http://www.mocr.army.cz).

0 1
možnosti

J26a13n 19K10o61z48á51k

5. 3. 2020 23:53

Můžete mi vysvětlit, co z toho Turecko dodržuje? Řecko je také členem NATO a přesto mu okupuje půlku ostrova, dnes posiluje svoje policejní síly, aby mu násilím nacpali muslimské nájezdníky které Řecko, jako hraniční stát EU, odmítá pouštět do Evropy. To už asi nemáte vůbec žádnou představu, co je demokracie a co je náboženský fanatismus.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS