Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přece si snad každý imán může hlásat, co chce. Znáte důslednější pluralismus. Adam Smith jásal, když popisoval soutěž mezi kněžími o duše věřících. Viz Bohatství národů.

0 0
možnosti
LT

L13u98d30ě28k 25T58o42n10d54r

13. 12. 2017 0:23

Každý imám si může "hlásat co chce". Ale jen za předpokladu, že to budou citáty z Koránu, Siry nebo Hadísů ;-D

1 0
možnosti
LT

L18u40d39ě41k 12T96o33n23d44r

12. 12. 2017 23:06

Pane Maitahu, opravdu smekám před vašimi čtyřmi krátkými texty. Ani se mi nechce věřitm že to píšete tak lehce, jednoduše a přesvědčivě v obyčeném blogu na iDnes.

A přitom existují celé mnohasetstránkové odborné knihy orientalistů a teologů, které to nedokázaly. Nedokázali to ani známí odpůrci islámu, kteří toho hodně namluví, ale jsou to více bláboly a emoce, než zdravý úsudek a znalost problematiky. Pane Maitahu, máte můj obdiv. Pro iDnes je toho vlastně škoda. Mělo by to vyjít knižně.

Ještě poznámka: asi jste to nezamýšlel, ale z vašeho textu jsem si i uvědomil závažnost a nutnost existence lidských pospolitostí na principu "národa" pro zachování evropské a celé západní civilizace. "Národa" jako vědomé pospolitosti lidí, která je "vyšší", flexibilnější a výhodnější pro rozvoj civilizace, než vazby přes rody a klany.

7 0
možnosti
Foto

Vážený pane Tondere, velmi si cením vašeho názoru a děkuji Vám za něj, pokusím si i nadále psat tímto, podle mého, pravdivým způsobem. Přeji Vám i všem čtenářům hezký večer.

1 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5302x
Vystudoval České vysoké učení technické v Praze. Absolvoval doktorské studium na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze, obor mezinárodní ekonomické vztahy. Dále absolvoval doktorské studium na Institutu politických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, obor politologie. V roce 2019 byl prezidentem republiky jmenován profesorem v oboru ekonomie. V současnosti působí jako vědecký výzkumník na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké škole ekonomické v Praze a též na Provozně ekonomické fakultě České zemědělské univerzity v Praze. Je autorem řady vědeckých článků a knižních publikací. Velkou pozornost vyvolala zejména jeho kritická analýza vztahu mezi islámem a demokracií. Je členem vědecké rady Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. K jeho zálibám patří sport, historie a studium jazyků.

Je zakladatelem iniciativy na záchranu půdy v České republice.

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=1087195&typ=PLATNY

http://wp.czu.cz/cs/index.php/?r=1071&mp=person.info&idClovek=6677

https://scholar.google.cz/citations?user=LqsgQ8gAAAAJ&hl=cs

https://insis.vse.cz/lide/clovek.pl?id=56981

www.maitah.com

Seznam rubrik