Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte karmu,myslím si, že všeho moc škodí. Migrace má být solí, ale přesolená polévka nikomu ve finále nechutná i když bude předstírat opak. EU spadává z levicové politiky k levicovému extrénismu, bohuže. Prostě všeho moc škodí.

0 0
možnosti
Foto

Naše území rovněž zažilo pár období migrací. Přišlo sem hodně Němců, zejména ve 13.století. Za sedm století povětšinou nesplynuli s okolním prostředím, ale naopak přispěli k poněmčení zemí Koruny české. Šlo však o pracovité, schopné jedince. Skončilo to jejich vysídlením po 2. sv. válce. Na naše území přišli i cikáni, od roku 1971 zvaní Romové. Za podobně dlouhou dobu se i oni neintegrovali a povětšinou ani nezařadili do pracovního procesu. Na druhou stranu od nás v několika vlnách odešli povětšinou inteligentní, vzdělaní a pracovití Češi. Tudíž s migrací máme především špatné zkušenosti.

1 0
možnosti
Foto

To, odkud přistěhovalec pochází, jaké je barvy pleti nebo náboženského vyznání vůbec nehraje roli. Jedinou zásadní a důležitou podmínkou je respektování principu neagrese vůči osobám a soukromému majetku. Důsledný respekt k soukromému vlastnictví je jediným spravedlivým a zároveň elegantním řešením veškeré migrace lidí. Největší překážkou a zdrojem chaosu, nejednoznačnosti a vzájemné lidské nenávisti je v tomto smyslu stát a jím vytvořená kolektivistická schémata.

2 2
možnosti
FL

Ale respektování principu neagrese (a doplnil bych- schopnost pracovat) právě statisticky souvisí s fakty: "odkud přistěhovalec pochází, jaké je barvy pleti nebo náboženského vyznání" . Současně je to prakticky jediné kritérium jak tu schopnost neagrese posuzovat

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS