Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte karmu,myslím si, že všeho moc škodí. Migrace má být solí, ale přesolená polévka nikomu ve finále nechutná i když bude předstírat opak. EU spadává z levicové politiky k levicovému extrénismu, bohuže. Prostě všeho moc škodí.

0 0
možnosti
Foto

Naše území rovněž zažilo pár období migrací. Přišlo sem hodně Němců, zejména ve 13.století. Za sedm století povětšinou nesplynuli s okolním prostředím, ale naopak přispěli k poněmčení zemí Koruny české. Šlo však o pracovité, schopné jedince. Skončilo to jejich vysídlením po 2. sv. válce. Na naše území přišli i cikáni, od roku 1971 zvaní Romové. Za podobně dlouhou dobu se i oni neintegrovali a povětšinou ani nezařadili do pracovního procesu. Na druhou stranu od nás v několika vlnách odešli povětšinou inteligentní, vzdělaní a pracovití Češi. Tudíž s migrací máme především špatné zkušenosti.

1 0
možnosti
Foto

To, odkud přistěhovalec pochází, jaké je barvy pleti nebo náboženského vyznání vůbec nehraje roli. Jedinou zásadní a důležitou podmínkou je respektování principu neagrese vůči osobám a soukromému majetku. Důsledný respekt k soukromému vlastnictví je jediným spravedlivým a zároveň elegantním řešením veškeré migrace lidí. Největší překážkou a zdrojem chaosu, nejednoznačnosti a vzájemné lidské nenávisti je v tomto smyslu stát a jím vytvořená kolektivistická schémata.

2 2
možnosti
FL

Ale respektování principu neagrese (a doplnil bych- schopnost pracovat) právě statisticky souvisí s fakty: "odkud přistěhovalec pochází, jaké je barvy pleti nebo náboženského vyznání" . Současně je to prakticky jediné kritérium jak tu schopnost neagrese posuzovat

3 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5302x
Vystudoval České vysoké učení technické v Praze. Absolvoval doktorské studium na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze, obor mezinárodní ekonomické vztahy. Dále absolvoval doktorské studium na Institutu politických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, obor politologie. V roce 2019 byl prezidentem republiky jmenován profesorem v oboru ekonomie. V současnosti působí jako vědecký výzkumník na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké škole ekonomické v Praze a též na Provozně ekonomické fakultě České zemědělské univerzity v Praze. Je autorem řady vědeckých článků a knižních publikací. Velkou pozornost vyvolala zejména jeho kritická analýza vztahu mezi islámem a demokracií. Je členem vědecké rady Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. K jeho zálibám patří sport, historie a studium jazyků.

Je zakladatelem iniciativy na záchranu půdy v České republice.

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=1087195&typ=PLATNY

http://wp.czu.cz/cs/index.php/?r=1071&mp=person.info&idClovek=6677

https://scholar.google.cz/citations?user=LqsgQ8gAAAAJ&hl=cs

https://insis.vse.cz/lide/clovek.pl?id=56981

www.maitah.com

Seznam rubrik