Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S trochou nadsázky bych řekl, že tímto článkem ukazujete, že možná máte dobře našlápnuto do vysoké politiky. :-)Jedním dechem říkáte, že něco respektujete a zároveň to zpochybňujete. A o to právě jde. Pokud respektuji a beru za svůj nějaký princip, musím to dělat vždy, i když se mi to z jiných důvodů nelíbí nebo se mi to nehodí.

Buď svobodu náboženského projevu ( v tomto případě možná více projevu kultury a identity) respektujete nebo ne. Tečka. Neplatilo by to pouze v případě, že by taková skutečnost někoho jiného ohrožovala, poškozovala nebo diskriminovala. Odpovězte si sám, koho ohrožuje, poškozuje nebo diskriminuje holka v šátku.

Principiálně se mýlíte i v hodnocení islámu. Každé náboženství může být (a bylo) "celospolečenskou politickou ideologií" to závisí pouze na aktuálních okolnostech a v osobní rovině to záleží na osobním přístupu každého jedince. To, že problematice, o které píšete vůbec nerozumíte, vyjadřujete pak výrokem, že islám je "nesekularizované náboženství". Sekularizovaná nebo nesekularizovaná může být ( a to různým způsobem) jen společnost, potažmo stát. Turecko například bylo a v základních principech stále je sekulárním muslimským státem a v době svého vzniku bylo sekulárnější než většina evropských států. Svět islámu je v mnohém problematický a ty problémy se přenáší i do našeho světa, o to je více třeba skutečné problémy odlišovat od nesmyslů, které zbytečně jitří veřejné mínění a vytváří atmosféru nepochopení a nenávisti. Vyjádření politiků , a to i těch lokálních, by mělo jít příkladem. Myslím tím dobrým příkladem, což, je mi líto, je pravý opak toho, co jste zde zplodil.

0 3
možnosti
Foto

Vážený pane, co se rozhodnutí soudu týče, tak když něco (rozhodnutí soudu) respektuji, tak to ale neznamená, že s ním nutně souhlasím – copak Vám to není jasné?

Co se týče islámu, tak se velmi mýlíte.

S pozdravem

M.M.

2 0
možnosti
Foto

Až poté, co jsem napsal svůj komentář, jsem si přečetl, kdo jste, a přiznám se, že mě docela šokovalo, že něco takového napíše akademicky vzdělaný člověk a vysokoškolský učitel. Nevím, jak je to na jiných školách, ale na UK by byla vaše vyjádření v příkrém rozporu minimálně s etickým kodexem. Nevím, jestli UK vyučujete či přednášíte , ale pokud ano, což si prostřednictvím svých dětí, které zde studují, snadno zjistím, budu si na vás stěžovat a budu žádat, abyste svým nadřízeným své postoje řádně vysvětlil .

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5302x
Vystudoval České vysoké učení technické v Praze. Absolvoval doktorské studium na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze, obor mezinárodní ekonomické vztahy. Dále absolvoval doktorské studium na Institutu politických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, obor politologie. V roce 2019 byl prezidentem republiky jmenován profesorem v oboru ekonomie. V současnosti působí jako vědecký výzkumník na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké škole ekonomické v Praze a též na Provozně ekonomické fakultě České zemědělské univerzity v Praze. Je autorem řady vědeckých článků a knižních publikací. Velkou pozornost vyvolala zejména jeho kritická analýza vztahu mezi islámem a demokracií. Je členem vědecké rady Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. K jeho zálibám patří sport, historie a studium jazyků.

Je zakladatelem iniciativy na záchranu půdy v České republice.

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=1087195&typ=PLATNY

http://wp.czu.cz/cs/index.php/?r=1071&mp=person.info&idClovek=6677

https://scholar.google.cz/citations?user=LqsgQ8gAAAAJ&hl=cs

https://insis.vse.cz/lide/clovek.pl?id=56981

www.maitah.com

Seznam rubrik