Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J81a74n 56R76á90ž

21. 3. 2020 18:10

Četl jsem dobrý příměr: Evropa je jako vlak řítící se hořící krajinou. Vagon s bruselskými "vůdci" EU měl být zařazen do čela, ovšem oni sami si ho připnuli až jako poslední. Takže je jen otázkou času, kdy ho jako zbytečný a zatěžující osazenstvo ostatních vagonů odpojí.

PS. Nevím jestli to není Fake News, ale můj přítel žijící v Rakousku mi poslal zprávu, že prý na některých hraničních přechodech s Itálií a Německem místní přelepují znak EU starým rakouským znakem.

5 1
možnosti

P58a61v47e77l 29P53o74n81e93c

21. 3. 2020 16:40

Ursula von der Leyen vystudovala medicínu v Hannoveru. Pokud nerozumí virovým infekcím, nabízí se otázka, čemu vlastně rozumí?

4 0
možnosti
Foto

EU to nemá lehké. Když vydá nějaké doporučení, tak se hned ozvou hlasy, že nám diktuje, a když jde o záležitost, která má být plně v naší kompetenci, tak se mrmlá, že nic nedělá.

Kromě toho nezapomínejte na to že EU jsme i MY. A ne nějaký úřad v Bruselu.

4 6
možnosti

Jj..za normální situace se rádo mluví do všeho a arogantně se argumentuje "nadřazeností a předností unijního práva ve vztahu k vnitrostátnímu právu členských států" ..

Ale když přijde problém, Brusel nemá žádný názor ani schopnost něco koordinovat, jen alibisticky krčí rameny s tím, že nemá kompetence ..

Ale jako vždy nezapomene slíbit vyčlenit (resp. přerozdělit) nějaké peníze..:-P

4 1
možnosti

Pane Maitahu. Uvadite prohlaseni pani Ursuly von der Leyenove: ""Myslím si, že my všichni, kdo nejsme experti, jsme na začátku koronavirus podcenili," pry řekla.

Jako vedouci teto komise, je zodpovedna za vysledky teto komise. Jeji vyrok vsak neni takovy, jaky jeji postaveni vyzaduje. Jsem zvedav, zda po cele afere s coronavirem tato "lady" poda demisi a odejde s politickeho sveta jako neschopna!!!

Nejsem vsak tak naivni, ze se to uskutecni. Omluva se vzdy najde. Specialne, kdyz zastupci clenskych statu budou mlcet. A urcite ten posledni bude pochazet z CR!!!

3 0
možnosti

Ač nejsem eurohujer, v tomto případě vás musím poopravit. Zdravotnictví zůstalo plně v kompetenci členských států, unie nemá téměř žádné prostředky a nástroje, jak v této oblasti zasahovat. Možná naštěstí, mysleme si každý co chceme ale tohle zrovna není případ, kdy EU kritizovat.

3 1
možnosti

P30a58v83e62l 46P64o68n88e63c

21. 3. 2020 16:45

Evropská komise je kompetentní vydávat doporučení, stanoviska a předkládat návrhy. Pokud však v době jakékoli krize dokáže řešit povinné kvóty a klima, něco je špatně. Ve vedení EU nepotřebujeme byrokraty, ale osobnosti s přímou odpovědností k voličům, tohle však současný systém neumožňuje, bohužel.

3 0
možnosti

No včera jsem poslouchal Alexandra Vondru po videokonferenci. Jen kýval hlavou a řekl že museli spadnout z višně, protože hlavně chtěli řešit Greendeal. A on není žádný euroskeptik, tak asi tak.

6 0
možnosti
Foto

A jak si to představujete? V Bruselu mají mít sklad roušek nebo lékařů? Každá země si řeší problémy přes své instituce operativně sama a tak to má být. Po karanténě přijde další krize - ekonomická. Ted může teprve EU ze svých finančních fondů pomoci a bude to velmi potřebné...zatím máme slíbeny 4 miliardy. Po těch budete také plivat...?

2 6
možnosti

L44u76d81ě72k 96T75o15n91d73r

21. 3. 2020 14:14

Dotace budou. Rozhazování peněz po náručích bude centrální banka dělat také (nic jiného neumí). Evropa se bude topit v rozdávaných penězích - tzv. "kvantitativně uvolňovaných penězích".

Takže plivat nebudeme. Ale chválit opravdu nebude za co.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS