Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Je historickým paradoxem, že za šíření islámu (metodou - přijmi islám nebo zemři) MOHOU PŘEDEVŠÍM ŽIDÉ ! Tedy přesněji jejich obchodní nevraživost a neschopnost se proti společnému nepříteli spojit. Mám na mysli tři bohaté (a vyzbrojené) židovské kmeny v Jathribu, které se Mohamedovi podařilo, za přispění jemenských přistěhovalců a navrátilců z Habeše, postupně zlikvidovat (s masovými popravami mužů z posledního kmene). Rovněž nebylo židům v pozdější Medině proti mysli Mohamedův banditismus při přepadávání karavan mířících do Mekky. Jistě si uměli spočítat, že nakradeným bohatstvím (jehož část podporovatelům rozděloval) získá na vážnosti a na síle; přesto žádná akce.

Zpočátku si Mohamed dělal naději, že jak hlavně křesťany, ale tak i část židů přetáhne na svou víru. Nestalo se a následné verše jsou k jinověrcům nemilosrdné. K židům dříve, u křesťanů živil naději o něco déle.

Náboženství v minulosti na celém světě sloužilo jako nástroj k vládnutí, u islámu zvláště a speciálně u islámu dodnes. Proto si neumím dost dobře představit, že by došlo k zneplatnění dobově cílených Mohamedových veršů, které k úspěchu tolik potřeboval.

0 0
možnosti
JJ

v co verili arabove pred prichodem mohameda? :

-D

0 0
možnosti
ZH

Drobná oprava - ten příběh o původu Arabů a Židů je starý cca tři tisíce let, či více.

Jinak postupně vzniklá nenávist Mohameda k Židům je natvrdo zakotvena v Koránu. Protože Mohamed je pro muslimy největším vzorem a Korán je nezměnitelný, není možno jeho odkaz přehodnotit - leda se vzdát Mohameda jako takového. Jenže tím by padl i celý islám.

6 0
možnosti
Foto

Antisemitismus je určující ideologií arabského světa. Jejím praktickým cílem je destrukce Izraele a vyhlazení jeho populace. Arabové opatrují odkaz Protokolů - do dnešního dne byly v hlavních metropolích arabského světa vydány desítky milionů jejich výtisků -, ale odpudivé fantazie tohoto textu ještě dále přikrašlují svými vlastními mýty o židovské zlovolnosti. Nedávno byly Protokoly zpracovány do podoby jednačtyřicetidílného televizního seriálu, který byl zfilmován v Káhiře a vysílán po celém muslimském světě.

2 0
možnosti
Foto

Je hezké, že předpokládáte, že Arabové umějí alespoň číst.

0 1
možnosti
LK

Arabové jsou také Semité. Takže spojení "arabský antisemitismus" je krásný oxymoron ;-) Není to spíše "antisionismus"?

1 0
možnosti
JT

J92i89r26i 71T63i31c11h60y

4. 2. 2020 18:35

Jeste je pripomenout nenavist krestanu proti Zidum, zalozenou na cem? Ze Zide zabili Krista?

0 0
možnosti
SM

Lenže, keď som ja vysvetľovala jednému katolíkovi, že Krista zabili (ukrižovali) rímski vojaci - ergo mal by nenavidieť Talianov, smrteľne sa urazil. Židia to len dopustili.

0 0
možnosti
LT

Stejně mi to nedává smysl. Proč jsou současní arabové antisemitští? Chápal bych třeba Palestince, protože je to spor o území. Ale proč je antisemitský vzdálený Irán?

Chápu evropský antisemitismus, který většinově vycházel ze závisti k bohatým a úspěšným Židům. Navíc, pokud Židé - zvláště ti ortodoxní - dávali nepokrytě najevo (oblékáním, zvyklostmi a tradicemi...), že "oni jsou jiní". Že nejsou a nechtějí být součástí okolní společnosti, protože jsou "vyvolený národ". To muselo vyvolávat vlny nenávisti. Ale dnes???

Okolní arabské státy se topí v bohatství z ropy a zemního plynu, takže bohatství Židům závidět nemusí. Tak proč jsou současní arabové infikování antisemitismem ? Fak nevím, ani po přečtení Vašeho blogu.

1 0
možnosti
SM

Je to o tom, že štvorkar vždy závidí triednemu premiantovi. A nenávidí ho.

2 0
možnosti
Foto

Nacisté zřídili arabskou rozhlasovou stanici, odkud muftí vysílal do arabského světa tu nejohavnější antisemitskou propagandu.

Zdroj: https://maitah.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=744459

Pilně citujte, ať víme, o čem je řeč.

0 0
možnosti
KT

PR kreativec nepotřebuje citovat

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5302x
Vystudoval České vysoké učení technické v Praze. Absolvoval doktorské studium na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze, obor mezinárodní ekonomické vztahy. Dále absolvoval doktorské studium na Institutu politických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, obor politologie. V roce 2019 byl prezidentem republiky jmenován profesorem v oboru ekonomie. V současnosti působí jako vědecký výzkumník na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké škole ekonomické v Praze a též na Provozně ekonomické fakultě České zemědělské univerzity v Praze. Je autorem řady vědeckých článků a knižních publikací. Velkou pozornost vyvolala zejména jeho kritická analýza vztahu mezi islámem a demokracií. Je členem vědecké rady Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. K jeho zálibám patří sport, historie a studium jazyků.

Je zakladatelem iniciativy na záchranu půdy v České republice.

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=1087195&typ=PLATNY

http://wp.czu.cz/cs/index.php/?r=1071&mp=person.info&idClovek=6677

https://scholar.google.cz/citations?user=LqsgQ8gAAAAJ&hl=cs

https://insis.vse.cz/lide/clovek.pl?id=56981

www.maitah.com

Seznam rubrik